Neova Group

Parempaa henkilötietojen hallintaa tietosuoja-asetuksen puitteissa

Henkilötiedot haltuun

Neova Group on kansainvälinen monialakonserni, joka tuottaa kestäviä energiaratkaisuja sekä kehittää tuotteita saastuneen ympäristön puhdistamiseen. Neova Groupilla on yli tuhat työntekijää usealla eri toimipisteellä, joiden lisäksi päivittäiseen työskentelyyn osallistuu lukuisia kumppaneita ja alihankkijoita. Henkilö- ja asiakastietojen laatu ja hallittavuus ovat keskeisiä tekijöitä sujuvan arjen takaamiseksi. Sujuvuuden lisäksi tiedon laatu vaikuttaa myös suoraan turvallisuuteen, toimipisteiden, kohteiden ja tietojärjestelmien pääsynhallinnan kautta.

Kun henkilötiedon hallintaa tuli aika tietosuoja-asetuksen ja teknologian kehittymisen myötä kehittää, oli Neova Groupin kanssa jo lukuisia hankkeita yhdessä tehnyt Sparta luonteva valinta kehityskumppaniksi.

Yhteistyö

Henkilötietojen laadun ja hallittavuuden kehittäminen aloitettiin nykytilana arvioinnilla, jossa huomioitiin niin henkilö- kuin asiakasdatan tilanne, sekä EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) tuomat vaatimukset. Arvion pohjalta luotiin kehityssuunnitelma, sekä määriteltiin vaatimukset uuden pääsynhallintajärjestelmän (IAM) hankinnalle.

Projektin käytännön tuloksina oli henkilötietojen käsittelyn järjestelmäarkkitehtuurin kuvaus, tietosuoja-asetuksen toteuttamisen konkreettinen toimenpidesuunnitelma, sekä IAM-projektin tekninen konsepti (PoC).

Uuden järjestelmän kilpailutus ja käyttöönotto

Tulosten pohjalta toteutettiin lopulta sekä pääsynhallinnan että asiakastiedon hallinnan (CRM) järjestelmien kilpailutukset. Lisäksi luodut arkkitehtuurikuvaukset mahdollistivat reaaliaikaisen monitoroinnin toteuttamisen laskutusprosessille. Laskutusprosessin reaaliaikainen seuranta paransi konkreettisesti yrityksen kassavirran hallintaa ja ennustettavuutta. Myös tietosuojan hallintaa ja kehittämistä parannettiin, luomalla sille selkeä hallintamalli. Hallintamallin luomiseen sisältyivät niin suunnitelmat ja arviot, lakisääteiset dokumentit, kuin henkilöstön koulutus.


Tulokset

6
Vuotta yhteistyötä
13
Tietosuojan riskiarviota (DPIA)
5
Laajaa tiedonhallinnan projektia
9
Toteutuksen asiakasarvosana

Mitä asiakkaamme oli mieltä projektista?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Ota yhteyttä