Uratarina: Tero Ollila

Tärkeää ja aidosti vaikuttavaa informaatioarkkitehtuuria asiakkaan kärkihankkeissa.

Luottopakkimme konsultti Tero Ollila on tekemisen ja asioiden mahdollistaja. Jotkut puhuvat IoT:sta, itse Tero näkee olevansa EoT, ”Enabler of things”. Projektipäällikkönä hän haluaa projekteissa mahdollistaa, että muut saavat asioita tehtäväksi vastuulleen, jotta voivat toteuttaa itseään.

Mikä yhdisti sinut ja Spartan? Olen tuntenut toimitusjohtajan Saken, Janin, Merjan ja muutamia muitakin spartalaisia pidemmältä ajalta ja olemme olleet samoissa projekteissa aiemminkin työurani aikana. Luotto heihin oli tärkeä tekijä päätöksen teossa. He saivat minut puhuttua mukaan tekemään hommia tuttujen kanssa ja halusin myös mukaan kooltaan pienempään yritykseen.

Siistein projektisi? Tämänhetkinen asiakkuuteni on minulle se, josta olen eniten oppinut ja johon olen saanut myös antaa eniten osaamistani. On ollut hienoa saada olla osana käynnistämässä jotain näin hyvää. Minulle on tärkeää, että tämä projekti on myös asiakkaan tekemisessä tärkeä kärkihanke. Ja samalla olen saanut kasvatettua myös spartalaisten tekemistä asiakkaalla.

Minkä ongelman ratkaisit viimeksi ja olit siitä ihan pähkinöinä? Meillä oli tietty aikataulu hankkeen puitteissa, jonka toteutumisesta raportoitiin isolle taholle. Saimme puristettua työn aikataulussa ja tehtyä suunnitellut asiat. Hyvä suoritus koko tiimiltä. Olen siitä tyytyväinen.

Jos Sparta olisi tarinankertoja, minkä tarinan se kertoisi? Tulee mieleen tarina siitä, mitä itse pitää tärkeänä. Se tarina, jota kerrotaan spartalaisena. Miten ihmiset ymmärtävät toisiaan paremmin, antavat toinen toiselleen tilaa ja kuuntelevat. Luodaan ihmisten välille kanssakäymistä ja ymmärrystä. Varsinkin viime aikoina ihmisten välinen vuorovaikutus on ollut mielen päällä. Sitä voisi sanoittaa myös maailman parantamisena.

Mikä on sinun spartalainen erityisvoimasi? Olen hyvä ihmisten kanssa. Osaan mukauttaa omaa viestiäni ja käyttäytymistäni tilanteeseen. Saan myös ihmiset tuntemaan itsensä tärkeäksi. Tässä työssä nostan tämän yhdeksi tärkeimmistä tarvittavista taidoista. Minulle antaa onnistumisen iloa, kun saan itselleni vastakkaisen persoonatyypin kanssa sovittua asioista hyvin. Onnistumisessa olennaisena on myös hyvin tehty valmistautuminen asiakkaan suuntaan.

Jos Sparta olisi eläin, mikä eläin se olisi? Tiikeri ja myskihärkä. Myskihärkä tuli ihan ensimmäisenä mieleen. Siinä on voimaa ja vahvuutta. Tiikeri taas on taktinen ja nopea eläin. Kun tiikeri väsyy, myskihärkä ottaa tilanteen jatkaakseen.

Mikä on sinusta datamaailmassa seuraava iso juttu? Kun puhutaan digitalisaatiosta, tiedonhallinnan perusteille tulee enemmän painoarvoa. Kun ne ovat kunnossa, voidaan käyttää vaikkapa tekoälyä. Ettei olla tekoääliöitä. On helpompi lähteä mukaan uuteen ja hienoon. Talossa on kuitenkin oltava perustukset ja valut kunnossa, että voidaan rakentaa hienoa ja krumeluuria. Järjestelmällisyys on tärkeä asia ja luo pohjan analytiikalle ja kaiken uuden kehittämiselle. Jos tietohallinnan perusteet jättää tekemättä, on kun käärisi paskaa kultakuoriin.

Heräsikö kiinnostus? Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää. Lähetä vapaamuotoinen yhteydenotto Verkostoidu-painikkeen kautta tai kysy lisää Spartasta, kulttuuristamme ja tehtävistä Anskulta.

       

Verkostoidu

Anna-Leena Kontio

Talent Acquisition Lead
Puh. 040 585 4631
ansku@spartaconsulting.fi
LinkedIn-profiili