Uratarina: Matti Vuorema

Teknisten haasteiden ratkaisemista ja osaavien kollegoiden rinnalla.

Matti Vuorema on erityismukava kaveri, joka toimii konsulttina Spartalla. Spartan joukkueessa Matti on usein henkilö, joka antaa uusia näkökulmia. Sparraa, ehdottaa vanhoihin tapoihin muutoksia ja tuo uusia työkaluja pöytään. Matti tietää, että vasaran lisäksi on olemassa tehokkaampia naulapyssyjä. Matista on selvää, että kaikki tietää, miten taloja rakennetaan, mutta Spartalla tiedetään, miten talo saadaan vedenpitäväksi ja viihtyisäksi. Jokainen Spartalla haluaa, että tehdään hyvin ja ei vain sinne päin.

Mikä sinut ja Spartan yhdisti? Vanhaan työpaikkaani siirtyi entinen spartalainen, joka kertoi, millaisesta paikasta oli kyse. Spartan headhuntteri lähestyi minua rekrytointiaikeissa ja olin ensin hivenen skeptinen. Tapasin Spartan toimitusjohtajaa Sakkea useamman kerran ja kerta kerran jälkeen ajatus Spartalle tulosta tuntui paremmalta. Siitä se tarina sitten alkoi!

Siistein projekti? Voi veljet! Useampi sellainen on jo takana. Kaikissa on omalaisensa draaman kaari. Eniten riemunkiljahduksia tuotti, kun yhdistettiin eri CRM-järjestelmistä lähdedataa. Isompi kasa asioita tapahtuu yhdessä samalla napin painalluksella ja kaikki tapahtuu asiakkaan näkökulmassa nopeammin, tehokkaammin ja oikein. Hieno hetki on, kun saadaan joku asia liveksi ja juuri se hetki ennen sitä, kun kaikki lähtee automaattisesti toimimaan.

Jos Sparta olisi tarinankertoja, minkä tarinan se kertoisi? Todennäköisesti modernin version jostain sadusta, jossa kuningas määrää ensin jonkin mahdottomalta tuntuvan tehtävän, mutta johon sankari tarttuu kuuntelemalla ensin valtakunnan ongelmia ja esittämällä joskus rohkeankin ehdotuksen kuninkaalle, miten lähestyä ongelmaa. Tämän jälkeen sankari joutuukin itse tekemään ehdottomansa tehtävän, mutta yleensä selviää siitä ystäviensä sekä aikaisempien seikkailujen tuomien kokemusten tai taikatyökalujen avulla. Ja hyvään tarinaan kuuluu vastoinkäymisiä, niistä mennään yli, vaikka ryöhelöpaita menisikin ruttuun tai viikset vähän kärähtäisivät. Lopussa maailma olisi hiukan parempi paikka.

Minkä ongelman ratkaisit viimeksi ja olit siitä ihan pähkinöinä? Kun on piirretty asiat auki pöydälle ja huomattu, että labyrintin läpi on lyhyempikin tie, eli nykyinen malli onkin turhan monimutkainen. Mukaan mahtuu tilkka draamaakin, kun piti tehdä päätös, että uskalletaanko purkaa jo tehtyä ja tehdä asiat kunnolla. Maailma on täynnä mahdollisuuksia!

Mikä on sinun spartalainen erityisvoimasi? Yksinkertaisena ihmisenä pyrin tekemään kaikesta mahdollisimman yksinkertaista. Käytän vuorovaikutustaitojani ymmärtääkseni, mitä asiakas tavoittelee muutokselta. Ja vastavuoroisesti kerron asiakkaalle selkokielisesti, mitä muutos tulee heiltä vaatimaan. Teen tämän hyvällä fiiliksellä ja unohtamatta huonoa huumorintajua.

Jos Sparta olisi eläin, mikä eläin se olisi? Sparta olisi Mangusti. Nopea liikkeissään ja yhteisöllinen eläin.

Mikä on sinusta datamaailmassa seuraava iso juttu? Näen sen, että maailma muuttuu. Asiat automatisoituvat todella äkkiä. Ihmisiltä aletaan keräämään ja yhdistelemään tietoa mitä erikoisimmista tiedon lähteistä. Tätä kautta Ihmisten pitää pystyä myös hallitsemaan omaa tietoaan paremmin. Algoritmit alkavat paljastaa ihmisistä enemmän tietoa kuin mitä ihmiset edes haluavat paljastaa muille.

Heräsikö kiinnostus? Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää. Lähetä vapaamuotoinen yhteydenotto Verkostoidu-painikkeen kautta tai kysy lisää Spartasta, kulttuuristamme ja tehtävistä Anskulta.

       

Verkostoidu

Anna-Leena Kontio

Talent Acquisition Lead
Puh. 040 585 4631
ansku@spartaconsulting.fi
LinkedIn-profiili