Uratarina: Johanna Toivonen

Asiakkaiden auttamista ja tiedonhallintaa vahvasti omalla persoonalla.

Konsulttimme Johanna Toivonen on pitkän linjan spartalainen ja yksi Spartan arvostetuista asiantuntijoista. Johannan sanoin spartalaisten ammattitaito on vahva ja sen pohjalta Spartalla voimme olla avoimesti omia persooniamme. Johanna vie omalla persoonallisella otteella tiedon mallintamisen ja tiedon käsitteellistämisen ilosanomaa asiakkaalle.

Mikä sinut ja Spartan yhdisti? Vastaukseni on konsulttimme Merja. Ennen kuin tarinamme Spartan kanssa yhdistyi, olin 4 vuotta omalla lomalla. Etsin silloin tiiviisti omaa suuntaani, päämäärääni tässä elämässä. Kun totesin, että se ei ihan helpolla selviä, päätin että en tee mitään ennen kuin suunta löytyy. Tauon aikana toimin joogaohjaajana ja rentoutusohjaajana. Muutin tuona aikana myös pääkaupunkiseudulta Tampereelle. Merja sattui soittamaan ja kerroin, että mietin töihin paluuta. Merja kertoi innostuneena uudenlaisesta vasta perustetusta konsulttiyrityksestä, jossa on vahva asiakkaan auttamisen näkökulma. Yrityksestä, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Merja otti yhteyttä toimitusjohtajaamme Sakkeen ja hyvin nopeasti minusta tulikin spartalainen.

Minkä ongelman ratkaisit viimeksi ja olit siitä ihan pähkinöinä? Tiedon käsitteellisen ymmärryksen tuominen yrityksiin tuottaa edelleen todella paljon iloa! Koko Spartan ura on ollut jännittävää ja legendaarista. Jokainen asiakas ja projekti on minusta ihmeellinen. Projektit alkavat niin erilaisista lähtökohdista ja päätyvät joskus odottamattomiinkin suuntiin.

Siistein projekti? Yleiset ottaen kaikki projektit ovat olleet siistejä. On ollut vapaus tehdä asiat omalla tavalla. Parasta on, kun saa tehdä töitä sellaisen kaverin kanssa, jonka kanssa osaaminen loksahtaa todella hyvin yhteen. Osaamisten yhteensovittaminen on huippua. Ja kun sillä yhdistelmällä tuotetaan hienoja asioita asiakkaalle ja asiakas on silmät loistaen todella kiitollinen tuloksesta. Hieno elämys! Ihan parasta on asiakkaan reaktio ja ilo onnistumisista.

Mikä on sinun spartalainen erityisvoimasi? Olen vahvan asiantuntijuuteni ohella tällainen eräänlainen kukkahippi. Sen lisäksi, että teen asiakkaalla töitä informaation käsitteellisen ymmärryksen parissa, voin myös vinkata mikä eteerinen öljy lisää vireyttä pitkän palaverin aikana tai mitä hyvää nokkosesta voi valmistaa.

Jos Sparta olisi eläin, mikä eläin se olisi? Sparta ei olisi eläin – Sparta olisi sirkus, jossa on paljon eläimiä. Jokainen saa olla omanlaisensa ja tehdä oman performanssinsa. Jokainen tuo oman businessosaamisensa näihin näyttöihin.

Mikä on sinusta datamaailmassa seuraava iso juttu? AI ja koneoppiminen alkavat löytää tiensä jokaisen yrityksen toivelistalle. Liiketoiminta haluaa mieluusti näitä asioita tapahtuvaksi ja samalla on usein kuitenkin perustyötä tiedon parissa vielä tehtävänä. Sillan rakentaminen näiden välille on minusta se kiinnostavin kohta. Haluaisin nostaa informaation ymmärryksen ja visualisoinnin tärkeyttä tämän vuoropuhelun lisäämiseksi ja ”tietokuilun” sulkemisessa. Tähän liittyen yhtenä puolena sanoisin, että aivan selvästi tiedon käsitteellisen ymmärtämisen merkitys nousee nyt joka puolelta. Olemme Spartalla tässä kentässä hyviä.

Heräsikö kiinnostus? Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää. Lähetä vapaamuotoinen yhteydenotto Verkostoidu-painikkeen kautta tai kysy lisää Spartasta, kulttuuristamme ja tehtävistä Anskulta!

       

Verkostoidu

Anna-Leena Kontio
Talent Acquisition Lead