Me spartalaiset olemme yhteisö, joka puhaltaa yhteen hiileen. ”Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta!” Tässä olemme ehdottomia. Kuten myös siinä, että haluamme lähettää asiakkaillemme poikkeuksellisen mukavia ja motivoituneita ihmisiä. Tämä on osa arvolupaustamme – asiakkaillemme, mutta myös toisillemme.

Noudatamme samoja arvoja niin Spartan sisällä kuin asiakkaidemme kanssa. Tunnemme suurta ylpeyttä niin työstämme kuin toisistammekin. Meille välinpitämättömyys on kirosana ja ja jokaisen panoksella on merkitystä roolista riippumatta. Yksinäinen soturi ei pitkälle taistele, mutta yhdessä ylletään suuriinkin voittoihin.

Spartalaisten sanomaa

Miksi päätin ryhtyä Spartalaiseksi?

”Ajattelin ettei tällaisia tilaisuuksia montaa tule elämässä eteen. Halusin päästä rakentamaan ”omaa firmaamme”. Hetkeäkään ei ole kaduttanut. Ei tällaista porukkaa löydä mistään muualta.”

”Mukava jengi oli kasautumassa, mielenkiitoinen ja ajankohtainen tarjooma oli lähdössä liikkeelle. Yritysten tiedonhallinnan asiat nousee vastaisuudessakin aina vain suurempaan rooliin.”

”Aloin Spartalaiseksi, koska olen Spartalainen. Olin jumahtanut edellisessä työssäni liian mukavaan asentoon ja tarvitsin potkun perseelle ettei ammatillinen kehittymiseni pysähdy. Haastoin itseni ja lähdin aloittamaan kaiken alusta.”

”Mahdollisuus yrittäjähenkisestä tietotyöstä oli kiinnostava. Sparta näytti olevan erikoinen ryhmä erilaisia asiantuntijoita, ajattelin että erilaisuus ruokkii innovaatioita ja uteliaisuutta. Palkitsemismalli saatiin sovittua motivoivaksi myös.”

”Sain tarjouksen josta en voinut kieltäytyä: hienot mahdollisuudet olla mukana rakentamassa jotain täysin uutta aivan perusteista lähtien. Äärimmäisen mielenkiintoiset työtehtävät ja kaiken päälle bonarina tuli vielä odottamattoman mahtava työporukka!”

Mitä eroa on pienessä yrityksessä ja suuressa yrityksessä työskentelyllä?

”Ei joudu jakamaan valmiiksi pureskeltuja arvoja, joita suurin osa ei edes välttämättä muista, vaan voi vaikuttaa siihen arvopohjaan, jolla toimitaan.”

”Läpinäkyvyydestä johtuen joutuu herkemmin kasvokkain sen tosiasian kanssa, että on itse vastuussa siitä, mitä edustaa. Esimerkiksi ei voi harrastaa ”firman piikkiin” –tyyppistä ajattelua ilman harkintaa siitä, että toiminnastasi aiheutuvat tuottavat jotain takaisin ihmisille, joiden kanssa jaat vastuun olemassaolonne jatkuvuudesta.”

”Kaikki. Pienessä yrityksessä ei voi piiloutua minkään rakenteen taakse vaan jokainen on vastuussa huomattavan paljon isommasta tontista kuin isossa yrityksessä. Tämä haastaa tekijää mutta toisaalta varmistaa myös sen, ettei osaamisenkehitys pysähdy. Pienessä yrityksessä työskentely, ainakin Spartassa, on juuri niin vaativaa kuin sen antaa olla. Vastuuta saa kannettavakseen niin paljon kun sitä on valmis ottamaan.”

”Itse saa kehittää ja vaikuttaa niin paljon kuin vaan jaksaa tehdä. On hyvä tehdä töitä yhteisössä, josta puuttuu kaikki politikointi ja jossa keskitytään oikeisiin asioihin. Yhteisö kantaa. Oman kehittymisen kannalta pienessä firmassa on iso etu. Pienessä firmassa kehittyy ja saa aikaan yhdessä vuodessa saman kuin isossa yrityksessä viiden vuoden aikana.”

Mitä Spartan arvolupaus minulle merkitsee?

”Olen nähnyt liikaa projekteja joissa katsotaan vain esimerkiksi laskutusastetta. Minulle Spartan arvolupaus merkitsee sitä, että saan tehdä asioita joista on aidosti hyötyä asiakkaalle ja kokea toimivani rehellisesti sekä omien arvojeni mukaisesti”

”Ideaalimaailmassa arvolupaus olisi itsestäänselvyys. Maailma kuitenkin on monimutkainen. On selvää, että isojen tilausten toimituksissa on myös vastuu tilaajalla. Pienellä toimijalla on kuitenkin parempi mahdollisuus kantaa vastuunsa sovitusta työstä. Tarttumalla tähän mahdollisuuteen Sparta pitää itsensä hereillä. Arvolupaus tarkoittaa asiakkaalle hyvän työn tekemistä. Uskon siihen, että tekemällä hyvää työtä löytää sen, mitä itselleni tarkoittaa työssä menestyminen.”

”Spartan arvolupaus merkitsee muutosta siinä tavassa miten konsultointiliiketoiminta toimii. Edelleen iso osa projekteista menee metsään ja vastuun ryssityistä hankkeista kantaa käytännössä poikkeuksetta tilaaja. Monen kokoiset toimittajat puhuvat nykyään paljon siitä miten tärkeää on tehdä asioita yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan ehdoilla ja ympäristössä mutta eivät kuitenkaan ole omalta osaltaan valmiita sitoutumaan tekemiseen, eli ottamaan riskiä asiakkaan kanssa siitä että jotain menisi pieleen. Possu antaa aamiaiseen pekonia ja kana munia. Possu on sitoutunut ja kana vain osallistuu. Kehityshankkeissa asiakas on perinteisesti possu ja toimittaja kana. Spartalaisella aamiaisella ei tarjoilla lainkaan munia mutta pekonia on lautanen kukkuroillaan. Toimitusmallimme takaa sen, että myös me olemme taloudellisesti yhtä sitoutuneita hankkeiden onnistumiseen kuin asiakaskin. Tämä on täysin poikkeavaa alalla, jossa arvolupaukset perinteisesti ovat sanahelinää vailla konkretiaa.”

”Arvolupaus kertoo minusta paljon meistä ihmisinä. Sitoutumista Spartaan ja asiakkaisiin.”

”Ehkä tärkeintä arvolupauksessa on se, että on etukäteen sovittuna tapa jolla yhteen hiileen puhalletaan ja asiat jotka toimivat ohjenuorina epäselvissä tilanteissa.”

Mikä tekee Spartasta ainutlaatuisen?

”Mahtava ilmapiiri sekä osaaminen ja halu tehdä töitä yhdessä asiakkaan ja toisten hyväksi.”

”Jokainen ihminen on ainutlaatuinen. Spartassa jokainen ihminen saa olla ainutlaatuinen. Spartassa joukko ainutlaatuisia ihmisiä muodostaa ainutlaatuisen joukkueen.”

”Se, että annetut lupaukset pidetään ja asetetut odotukset täytetään – sisäisesti ja ulkoisesti.”

”Spartan henki on ainutlaatuinen. Kaikki tekee täysillä töitä yhteisen päämäärän eteen. Kaikki saavat olla juuri sellaisia kuin ovat. Kaikkia arvostetaan ja kaikki keikkuu samassa veneessä.”

”Asiakkaan kannalta tyytyväisyystakuu ja Spartan palveluiden tuottama todellinen lisäarvo. Työntekijän kannalta hieno porukka, joka toimii uraa-uurtavalla toimialalla ennakkoluulottomasti.”

”Kaikki ovat oman alansa huippuja ja ratkaisuja pystytyään katsomaan todella laajalla näkökulmalla. Tämä on ensimmäinen yritys, jossa asiakas saa todellakin koko firman tietotaidon käyttöönsä.”

”Me ollaan aina hyvien puolella. Mahtava työporukka!”

Arvot ja asenne

”Vanha mies ei löytänyt paikkaa mennessään katsomaan Olympialaisia. Kierrellessään hän kohtasi pilkkahuutoja ja loukkauksia, eikä kukaan tehnyt miehelle tilaa. Mennessään spartalaisten katsomoon kaikki pojat ja suurin osa miehistä tarjosivat hänelle paikkaansa. Kreikkalaiset hurrasivat spartalaisten teolle ja ylistivät heitä, mutta vanha mies lausui vapisten kyyneleet silmissään ”Vaikuttaa siltä, että kaikki kreikkalaiset tietävät miten on oikein toimia, mutta vain spartalaiset toimivat niin.”

Me nyky-spartalaiset löydämme itsemme tästä tarinasta usealla tapaa. Missä muut jaapastelevat, me olemme pragmaattisia ja teemme. Missä muut tietäisivät, miten tulisi liiketoimintamoraalisesti oikein toimia, me toimimme niin. Me emme anna periksi ja säilytämme suoraselkäisyytemme – näin tulisi muidenkin alalla toimia ja tämä onkin Spartan haaste kaikille!

Parhaimmillaan yrityksen arvot ovat yhdessä ihmisten kanssa luodut, aidot ja sitä kautta toimintaa ohjaavat. Sparta toteutti syksyllä 2015 yhteisisten arvojen määrittelyn. Nämä arvot ohjaavat jokapäiväistä työtämme ja ovat kiinnipultattu osa toimitusmalliamme. Spartan arvot ovat kuunteleminen, oppiminen ja arvon tuottaminen.

Etsimme uusia Spartalaisia!

Olemme aina kiinnostuneita palkkaamaan uusia sotureita. Katso avoinna olevat paikkamme ja laita meille viestiä!

Rekrytoinnin tietosuojaseloste

 

miekka

Informaationhallinnan osaajia

Haemme uusia sotureita Spartan informaationhallinnan joukkoihin pääkaupunkiseudulle! Etsimme kokeneempia spartalaisen asenteen omaavia asiantuntijoita. Erityisesti arvostamme ymmärrystä informaationhallinnasta kokonaisuudessaan, liiketoiminnallisen näkökulman hahmottamista sekä kokemusta projektityöskentelystä.

Mikäli sinulla on lisäksi erityisosaamista esimerkiksi master dataan, datan laatuun, tietomallinnukseen, vaatimusmäärittelyihin tai prosessimallinnukseen, tiedonhallintamalleihin, asiakirjahallintaan tai metadataan liittyen, niin vielä parempi! Lisäksi haemme tällä hetkellä erityisesti Microsoftin MDS osaajia.

Sparta perustettiin idealle yrityksestä, joka on luotu työntekijöitään varten. Tällä idealla on sittemmin luotu menestystä ja kasvua jo viiden vuoden ajan. Meidän mielestämme tehokkain konsultti on onnellinen konsultti. Spartan toiminnassa tämä tarkoittaa sitä, että kiinnitämme erityishuomiota tasapainoisen elämän ja mukavan työskentelyilmapiirin tarjoamiseen. Toimintaamme ohjaa myös arvolupauksemme, jonka mukaisesti emme usko näennäistekemiseen, vaan todellisen arvon tuottamiseen asiakkaille.

Tuletko sinä jatkamaan tätä tarinaa kanssamme? Laita vapaamuotoinen viesti HR:llemme Elinalle ja jutellaan lisää!

#datagovernance #masterdata #businessrequirements #projectmanagent #dataquality #dataanalysis #changemanagement #datastandard #datamigration #integrations #enterprisearchitecture #informationarchitecture #ECM #BI #datamodeling #informationmanagement #MDS

Avoin hakemus

Kiinnostuitko Spartasta mutta ilmoitetut pestit eivät kolahtaneet? Kerro meille tarinasi ja katsotaan yhdessä tietä eteenpäin!