05
Loka

Sparta viettää kalapäivää 15.10!

Sparta kutsuu kaikki kiinnostuneet mukaan viettämään raitista syyspäivää kalojen parissa! Kyse ei tällä kertaa ole kalastuksesta, vaan eväkkäiden elinympäristön ehostamisesta.

Päivän teemana on Virtavesien hoitoyhdistyksen kanssa yhteistyössä toteutettava puron kunnostamisprojekti. Ehostamme puron asukkien elinympäristöä siirtämällä kiveä ja soraa sen pohjalle. Näin ehkäisemme umpeenkasvua, lisätään lisääntymissoraikkoja ja reviirejä taimenen poikasille ja isommillekin kaloille, sekä taataan kaunis solina ja luonnon monimuotoisuus jatkossakin.

Päivän tavoitteena on siirtää maa-aines puron varrelta viimeiset metrit sen pohjalle. Materiaalit ja tarvittavat työkalut on toimitettu paikalle jo valmiiksi. Tarkoituksena ei ole rehkiä, vaan päinvastoin suurella joukolla varmistaa, että homma hoituu rennolla otteella. Päivä tarjoaa mukavaa tekemistä raittiissa ilmassa, takuuvarman onnistumisen tunteen hyvän työn tekemisestä, sekä uniikin mahdollisuuden päästä näkemään, kun konsultti tekee oikeita töitä!

Aloitamme päivän Naulakallion koululla (Naulakalliontie 13, Helsinki) kello 9.00, lyhyellä introlla projektin taustoista ja tavoitteista. Tästä siirrymme läheisen puron rantaan Länsimäentien varteen. Arvioitu lopetusaika on kello 16.00. Mukaan saa tulla omien aikataulujen puitteissa, eikä lyhyttäkään visiittiä katsota pahalla!

Lisätietoja virtavesien kunnostustalkoista voi lukea osoitteesta www.virtavesi.com. Spartan puolesta lisätietoja tarjoaa Merja Tarvainen (merja.tarvainen@spartaconsulting.fi, 040 801 8749).

Tervetuloa viettämään mukavaa päivää tärkeän asian äärellä!

Spartalaiset