Toimintaympäristö on muuttunut tutun turvallisesta internetistä ”villiksi länneksi” jossa useat eri toimijat, kuten valtiot, perinteinen rikollisuus, opportunistit, harrastelijat ja haktivistit aiheuttavat moninaisia suoria ja epäsuoria ongelmia sekä kotikäyttäjille että yrityksille. Vaikka internet on tuonut mukanaan ennennäkemättömiä mahdollisuuksia luoda yhteyksiä ja liiketoimintaa, sijainnista riippumattomuus sekä kasvanut kapasiteetti tarkoittaa, että kuka tahansa, mistä tahansa, milloin tahansa voi yrittää pääsyä kenen tahansa tietoon, assetteihin ja resursseihin.

Spartalainen lähestyminen kyberturvallisuuteen, tiedonhallinnan ja ydintiedon kautta antaa ainutlaatuisen perspektiivin liiketoiminnan tehokkaaseen suojeluun. Tiedonhallinta on kriittinen osa kyberturvallisuutta, koska eheyttä ja laatua ei voi suojella, ennen kuin laatu ja rakenne on paikoillaan. Olemme niitä harvoja kyberturvallisuuden toimittajia, jotka voivat sanoa että olemme kykeneviä havaitsemaan liiketoiminnallisia mahdollisuuksia turvainvestoinneista.

Monet tahot tarjoavat ulkoisia neuvonantajia. Spartalaiset, luotettuina neuvonantajinasi, tuottavat osaamista, kokemusta, tietämystä ja strategioita, jotka sallivat asiakkaidemme olla proaktiivisia kyberturvallisuutensa varmistamisessa – räätälöitynä asiakkaidemme tarpeisiin, kertomaan nykytilanteesta, tulkitsemaan trendeja sekä katsomaan tulevaan. 

Sparta katsoo kyberturvaa laajasti liiketoiminnan kehittämisestä ja toiminnan varmistamisesta teknisiin detaileihin saakka. Spartalainen lähestyminen kyberturvallisuuteen, tiedonhallinnan ja toimintaprosessien kautta, antaa ainutlaatuisen perspektiivin liiketoiminnan tehokkaaseen suojeluun.

Tässä esimerkkejä tavoista, joilla kyber-neuvonantajamme voivat olla tukenanne luomassa kokonaisvaltaista ratkaisua turvallisuuteenne. Emme kuitenkaan ole rajoittuneita näihin, vaan kokemuksemme ansiosta voimme räätälöidä palvelujamme tarpeen mukaan – sisältö aina räätälöitynä asiakkaiden tarpeisiin…

  • Analysointi. Meneillään olevien tapahtumien analysointi, nykyhetken tulkitseminen sekä tulevaisuuden trendien uhkien ja mahdollisuuksien kartoittaminen.
  • Osallistuminen projekteihin sekä työryhmiin, suunnitelmien ja teknologioiden arvioinnit.
  • Toteuttaminen. Tietoturvallisuuden sekä jatkuvuudenhallinnan toimintamallien suunnittelu, ohjaaminen ja tulosten mittaaminen. Tekninen tietoturvallisuuden auditointi.
  • Evaluointi ja ohjaus ennaltaehkäisevistä taktiikoista, proseduureista sekä turvallisesta sovelluskehityksestä arkkitehdeille, ohjelmoijille, asiantuntijoille ja johdolle.
  • Katselmointi projekteista, arkkitehtuureista sekä toimittajista.
  • ”Kahvihetki” säännöllinen tilannekatsaus akuuteista asioista sekä etenemisestä. Esimerkiksi yksi päivä kuukaudessa, tarpeen mukaan.

Spartan neuvonantajat omaavat laajaa kansainvälistä kokemusta, pienemmistä toimijoista suurempiin monikansallisista yrityksiin sekä finanssialan laitoksista aina valtiollisiin toimijoihin. Me työskentelemme monella tasolla; strategisista asioista teknisiin detaljeihin. Otamme huomioon kokonaisuuden ja nykyhetken, tulevaisuuden mielessä pitäen ja historiaa unohtamatta.

 

Atrain logo

Olemme Atrain –verkoston kautta Hansel puitesopimuksessa (2015-2019) myös tietoturvan, auditoinnin ja varautumisen osalta.

Ota yhteyttä

Sparta Consulting logo