Jotta tiedosta voidaan saada liiketoiminnallista hyötyä, tulee laadun olla tietyllä tasolla. Jotta voisit tietää tietosi laadun tason, täytyy sinulla olla määritelmä siitä, mikä on hyvää ja mikä huonoa. Tieto on hyödytöntä, ellei sen oikeellisuuteen voida luottaa.

Digitalisoituvassa ympäristössä liiketoiminta rakentuu yhä enemmän laadultaan korkean ja mallinnukseltaan toimivan tiedon päälle. Korkea tiedonlaatu rakentuu toimivan informaatioarkkitehtuurin, hyvin suunniteltujen omistajuuksien, toimintamallien, integraatioiden ja laatusääntöjen päälle. Spartalaisilla on laaja käytännön kokemus siitä, miten laadukkalla tiedolla rakennetaan kestävä perusta liiketoiminnan kehittämiselle. Oli kysymys ydintiedonhallinnasta, informaatioarkkitehtuurista, hallintomalleista, migraatioista tai ihan mistä tahansa tiedon laatuun liittyvästä, osaamme ja autamme. Vahvempaa tiedonhallinnan osaamisen keskittymää et Suomesta löydä.

Ydintiedon hallinta

Ydintiedon hallinnan prosessit ja teknologiat ovat meille jokapäiväistä leipää. Meillä on vastaukset kysymyksiisi hanketta käynnistettäessä, sen aikana ja ylläpitovaiheessa.

Tietoarkkitehtuuri

Laadukas ja dokumentoitu tietoarkkitehtuuri on perusedellytys muutosjoustavuuden luomiselle järjestelmäkenttään. Olemme nähneet toimivia ja vähemmän toimivia ratkaisuja. Tiedätkö sinä, miten ja mikä informaatio liikkuu järjestelmissäsi?

Tiedonhallintamalli

Tiedon omistajuus on tärkein osa kestävää tiedonlaadun kehitystä. Hallintamalleja on kaupanhyllyssä pilvin pimein mutta lopulta ratkaisu on aina räätälöitävä organisaatiolle. Me olemme tehneet näitä ennenkin ja nähneet mikä toimii ja mikä ei.

Tiedon laatu

Tietojärjestelmien hyödyllisyys on suoraan verrannollinen niissä olevan datan laatuun. Laadukkaalla ja oikea-aikaisella tiedolla tehdään laadukasta ja oikea-aikaista liiketoimintaa. Mikä on sinun tietosi laatu? Mikä on hyvää ja mitä kannattaisi kehittää? Tiedon laatu on meille sydämen asia, koska tiedämme, että huonolla tiedolla ei tee mitään.

Integraatio

Olemme ESB:n ja SOA:n asiantuntijoita, jatavoitteemme on mahdollisimman kaunisintegraatioarkkitehtuuri. Todellisuus on kuitenkinjoskus se, että tavoitetilaan pääseminen vie aikaa.Liiketoiminnan pitää pyöriä ja joskus tehostua joennen tavoitetilaan pääsyä. Välivaiheiden ratkaisujentulee toimia osana kokonaiskuvaa.Visioimmemutta otamme huomioon myös arkitodellisuuden.

Migraatio

Arkkitehtuurimuutokset johtavat usein järjestelmäuudistuksiin ja niihin liittyvät migraatiot. Jos uuteen järjestelmääsi työnnetään vanha tieto on sinulla käsissäsi samat ongelmat uudessa lahjapaperissa. Meillä on kokemusta useista isompien ja pienempien migraatioiden läpiviennistä ja tunnemme sudenkuopat, koska olemme nähneet ne ennenkin. Sinun ei kannata tippua niihin, kun vaihtoehtokin on olemassa.

Ota yhteyttä

Sparta Consulting logo